У Києві хочуть запустити сервіс оренди електросамокатів

У Києві хочуть запустити сервіс оренди електросамокатів

Укрінформ
Естонська компанія Bolt, що займається перевезеннями пасажирів, планує запустити в Києві сервіс оренди електросамокатів.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" повідомив регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний.

На питання, чи "світить" Києву такий сервіс, Потічний відповів: "Світить, швидше за все, дуже скоро. Об'єктивно не можу сказати, що ми прийняли це рішення, але ми ведемо переговори про можливість запуску такого сервісу найближчим часом".

При цьому, він додав, що є "один великий ризик" - те, що жоден великий сервіс не показав свою високу прибутковість в цьому бізнесі.

Читайте також: Uber запустив на вулиці Києва 200 електрокарів

Крім того, за його словами, існує ризик вандалізму. "Дуже складно встигнути окупити цей самокат, поки його не зламають або не поцуплять ... Ви купили 500 самокатів, поставили їх в Києві. Один коштує 300-500 євро, а окупити його до знищення вкрай складно. Ми пробуємо домовитися, щоб певним чином ці ризики забезпечити або застрахувати", - зазначив він.

У той же час, компанія розглядає можливість залучення локальних партнерів, які можуть більше управляти цим процесом.

Потічний також повідомив, що сервіс оренди електросамокатів зараз працює в Мадриді, Парижі та Ризі. При цьому говорити про те, що сервіс "в плюсі" - складно, оскільки компанія активно додає самокати.

"Велосипед великий, громіздкий, на ньому треба вміти їздити, його потрібно паркувати тільки на станцію. Якщо його поцуплять, то це багато грошей. А самокат - на ньому не потрібно вміти їздити, він дешевий, маленький, його можна залишити де завгодно і взяти де завгодно. І він дешевше", - пояснив Потічний, чому компанія хоче запускати такий сервіс.

Він додав, що ведуться переговори з можливими партнерами в Києві - постачальниками самокатів.

Компанія Bolt (раніше відома як Taxify) - європейська платформа для замовлення поїздок.

Компанію заснував Маркус Вілліг в 2013 році. Вона стала найбільш швидкозростаючою платформою для організації поїздок в Європі та Африці. Її інвестори - Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital і співзасновник TransferWise Таавет Хінрікус. Bolt має 25 мільйонів клієнтів у більш ніж 30 країнах світу.

В Україні компанія працює в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-