Штати хочуть

Штати хочуть "взятися" за Apple, Google, Amazon і Facebook

Укрінформ
Федеральна торгова комісія планує почати антимонопольну перевірку щодо Amazon і Facebook, а міністерство юстиції США - щодо Apple і Google.

Про це повідомляє CNN.

"Федеральна торгова комісія та міністерство юстиції, як повідомляється, розподілили між собою контроль за Facebook (FB), Google (GOOGL), Apple (AAPL) і Amazon (AMZN), що відкриває шлях для потенційних розслідувань антимонопольних порушень", - йдеться у повідомленні.

Хоча ці перші кроки можуть послужити сигналом, що технологічні гіганти проходять ретельну перевірку органами, немає гарантії, що агентства відкриють антимонопольні розслідування проти зазначених компаній.

Як пише Independent, одночасно з цим про початок власного розслідування оголосили демократи в Палаті представників Конгресу США.

Вони мають намір перевірити діяльність Amazon, Apple, Facebook і Google, а також інших технологічних гігантів, щоб визначити, чи не стали ці компанії занадто великими і впливовими, загрожуючи тим самим чесній конкуренції та інтересам споживачів.

За словами конгресмена Девіда Сісіліні, який оголосив про початок розслідування, воно не буде спрямоване проти будь-яких конкретних компаній, а його метою стане вивчення того, як працює вся галузь.

Читайте також: Apple знову стала найдорожчим брендом за версією Forbes

Розслідування буде включати слухання, на які можуть бути запрошені глави найбільших компаній. Також демократи можуть подати запит на необхідні документи.

Як повідомлялося, у березні Єврокомісія наклала штраф в 1,49 млрд євро на корпорацію Google за порушення європейських норм щодо конкуренції при розміщенні реклами в інтернеті та її надання при пошуку в мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-