Європейські аеропорти та інші

Європейські аеропорти та інші "чутливі зони" закрили для дронів

Укрінформ
Єврокомісія ухвалила нові правила щодо використання дронів, які будуть чинними в усіх країнах ЄС.

Ці правила, серед іншого, визначають зони, заборонені для використання безпілотників, зокрема, "чутливі" ділянки місцевості, такі як аеропорти або центральні райони європейських міст. Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

"Сьогодні Європейська Комісія ухвалила правила ЄС, які мають забезпечити, щоб більш активне використання дронів у всій Європі здійснювалося з дотриманням безпеки для людей як на землі, так і в повітрі. Ці правила стосуються всіх операторів дронів – як професіоналів, так і тих, хто здійснює польоти дронів для розваги", - йдеться у повідомленні.

За оприлюдненою інформацією, з 2020 року всі оператори дронів мають проходити реєстрацію у національних органах влади. Країни-члени матимуть право визначати зони, заборонені для польотів дронів, куди доступ для дронів буде заборонений за показниками геолокації. Такі "безпольотні" зони можуть включати аеропорти, летовища або центральні райони міст.

Читайте також: "Атаки" дронів у аеропорту Лондона: поліція відпустила двох затриманих

Нові європейські правові норми покликані замінити національні правила щодо використання дронів в країнах ЄС. Вони передбачатимуть реєстрацію користувачів, віддалену ідентифікацію дронів та визначення географічних зон, заборонених для їх використання.

Запобігання незаконному або небезпечному використанню дронів залишається відповідальністю національних урядів країн Євросоюзу.

Фото: Thomas Frey/dpa/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-