Google представила друге покоління розумних окулярів

Google представила друге покоління розумних окулярів

Фото
Укрінформ
Компанія Google анонсувала нову версію бізнес-орієнтованої гарнітури Google Glass, яка тепер є не "експериментальним", а "офіційним" продуктом.

Про це повідомляє The Verge.

Як зазначається, продукт під назвою Glass Enterprise 2 коштуватиме $999, хоча, як і його попередник, він не буде продаватися безпосередньо споживачам.

Google як і раніше не позиціонує Glass як основний продукт. Але, схоже, очікується збільшення продажів Glass Enterprise Edition 2. Цей пристрій було переміщено в сімейство продуктів Google, що дозволило Google "задовольнити потреби зростаючого ринку носіння на робочому місці".

Як пише видання, основний дизайн Glass не сильно змінився. Це все ще відносно простий екранний дисплей, а не гарнітура змішаної реальності в стилі Microsoft HoloLens. Однак він отримав прискорення обробки завдяки чіпу Qualcomm Snapdragon XR1, який призначений для доповненої і віртуальної реальності. Google говорить, що завдяки потужності XR1 нова гарнітура Glass може включати "комп’ютерний зір і розширені можливості машинного навчання".

Також пристрій отримав новий процесор, покращену камеру, USB-C порт для швидшої зарядки та безліч інших оновлень.

Як зазначається, Glass тепер працює на Android з підтримкою Android Enterprise Mobile Device Management.

Читайте також: Google закрив для Huawei доступ до оновлень Android

Кілька інших компаній працюють над окулярами доповненої реальності, орієнтованими на бізнес, зокрема Microsoft, Vuzix і Epson. Тим часом, орієнтована на споживача AR не просунулася надто далеко, попри існування розумних окулярів, таких як North Focals.

Представлення Glass на ринок виглядає як вотум довіри з боку Google, але наразі немає ніяких ознак того, що гаджет підходить широкій аудиторії, пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-