Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні

Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ про забезпечення умов і визначення для впровадження системи рухомого мобільного зв’язку п’ятого покоління.

Церемонію підписання указу транслювали наживо українські інформаційні телеканали, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зв’язок уже п’ятого покоління у 2020 році запрацює у більшості країн ЄС, уже зараз він працює у США, Китаї, ми не збираємося пасти задніх. І сьогодні я хочу підписати указ Президента, яким чітко визначити графік, що дозволить нам запустити зв’язок п’ятого покоління у 2020 році", - зазначив глава держави.

За його словами, указ передбачає план вивільнення частот, скоординовану роботу з урядом у вказаному напрямку, відповідні законодавчі ініціативи тощо.

"Стандарт 5G — нові можливості для людей, нові можливості для ІТ-сектору, нові можливості для уряду, нові надходження до державного бюджету, нові інвестиції в Україну! І найголовніше — Україна вже точно не пасе задніх і це головна зміна, яка відбулася за 5 років. Україна є серед лідерів і я твердо переконаний, ми маємо все зробити, щоб у 2020 році в Україні стандарт 5G працював", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Київстар встановив у столиці базову станцію для 5G

Водночас він нагадав, що за останні п’ять років у системі мобільного зв’язку Україні вдалося зробити те, на що у країн Євросоюзу пішло удвічі більше часу — 10 років.

Президент підкреслив, що нині вже зв’язком 3G або 4G нікого не здивуєш, Україні вдалося надолужити відставання, яке мала у 2014, вдалося залучити значні кошти до державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-