КБ

КБ "Південне" друкуватиме деталі ракет на 3D-принтері

Відео
Укрінформ
Державне підприємство "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" освоює технологію з виготовлення виробів із металевих порошків для ракетно-космічної техніки за допомогою 3D-друку.

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

"Сьогодні ми розповімо про новаторські технології у КБ "Південне" з виготовлення складних за формою і структурою виробів з металевих порошків для ракетно-космічної техніки. Мова піде про селективне лазерне плавлення - одну з технологій 3D-друку металом, яка зараз освоюється нашим підприємством", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ця технологія здатна з успіхом замінити класичні виробничі процеси - лиття, штампування, зварювання, фрезерування тощо.

"За допомогою селективного лазерного плавлення (SLM) ми вже зараз починаємо створювати перші унікальні складнопрофільні вироби для ракетно-космічної техніки без використання механічної обробки і дорогих оснасток. Процес "друку" виробів полягає в послідовному пошаровому розплавленні порошкового матеріалу за допомогою потужного лазерного випромінювання", - зазначили у КБ "Південне".

Там також повідомили, що адитивні технології відкривають нові можливості, які дозволяють створювати металеві вироби з високою точністю.

Зокрема, за даними підприємства, перевагами технології 3D-друку металом є: висока точність і повторюваність; механічні характеристики виробів, надрукованих на 3D-принтері, співмірні з литтям; вирішуються складні технологічні завдання, пов'язані з виготовленням геометрично складних виробів; скорочується цикл науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечуючи створення складнопрофільних деталей без використання оснастки; зменшується маса за рахунок створення об'єктів із внутрішніми порожнинами; економія матеріалу при виробництві.

Читайте також: На 3D-принтері надрукували будинок для життя на Марсі

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня було проведено успішний запуск ракети-носія "Антарес", перший ступінь якої розробило українське ДП "КБ "Південне", із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-