Вчені знайшли в метеориті частку прародительки Сонця

Вчені знайшли в метеориті частку прародительки Сонця

Укрінформ
Дослідники виявили в метеориті унікальну частку, яка може бути залишком зірки, що існувала і загинула ще до появи Сонця.

Про це повідомляє Nature Astronomy.

"Вчені виявили в метеориті, знайденому в Антарктиді, унікальну піщинку LAP-149. На думку П'єра Энекура і його колег з Університету Арізони, вона може бути залишком зірки, яка існувала і загиблої ще до появи Сонця", - йдеться в повідомленні.

LAP-149 зберегла крихітний фрагмент стародавньої зірки завдяки тому, що була всередині кремнієвого астероїда, що впав на Землю мільярди років потому, зберігши маленький фрагмент стародавньої зірки.

Склад LAP-149 вказує на те, що утворилась вона під час вибуху нової зірки подвійної системи, що складалася з білого карлика і сусідньої, не дуже масивної зірки — наприклад, червоного гіганта.

Читайте також: NASA обрала найкращу теплицю для рослин на Марсі - перемогли студенти

Обсяг пісчинки занадто малий, щоб можна було провести аналіз для визначення віку. Вчені звернули увагу, що склад антарктичного метеорита близький до складу астероїда Бенну, до якого наближається американський зонд OSIRIS-REx. Вже цього року він повинен зробити збір ґрунту з його поверхні, а в 2023-му доставити його на Землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-