Київська школа показала, як зацікавити учнів інженерними спеціальностями

Київська школа показала, як зацікавити учнів інженерними спеціальностями

Укрінформ
Київська школа разом з конструкторським бюро впроваджує проект із розвитку дуальної освіти в авіаційній галузі.

Про деталі проекту на прес-конференції в Укрінформі розповів директор НВК 141 «ОРТ» м. Києва Юрій Кіньков.

“Ми хочемо зацікавити учнів інженерними спеціальностями за рахунок наочності отриманого результату. В проекті це реалізується через моделювання літака, друк (на 3d-принтері) , складання моделі та ії оформлення", - розповів Кіньков.

Юрій Кіньков
Юрій Кіньков

За його словами, в проекті реалізувалася модель дуального навчання, коли в освітньому процесі поєдналися зусилля школи та конструкторського центру «Прогрестех-Україна», яке виступило партнером проекту.

“Це поєднання учнів школи та підприємства. Учні роздрукували на 3d-принтері частини самостійно змодельованих літаків, склали іспит з 3d-моделювання. Важливо, що відбулася комунікація між учителями та професіоналами в галузі авіамоделювання, є приклад практичного навчання”, - наголосив Кіньков.

Як зазначив на презентації проекту директор конструкторського центру «Прогрестех-Україна» Андрій Фіалковський, такі проекти є позитивним прикладом практики залучення школярів, майбутніх студентів до свідомого вибору професії, розвиток талановитої молоді. Він відзначив, що Україна має багато конструкторських потужностей і потребує кадрів у інженерній галузі, і саме такі проекти дають молоді змогу подивитися на професію зблизька та спробувати свої сили.

“Це допомагає нам зробити профорієнтаційну роботу в напрямку інженерної освіти, надати можливість зрозуміти учням, їх батькам, що вони хочуть у майбутньому, що професія інженера — це престижна і потрібна професія, тому що інженерів у світі не вистачає. А інженерів, здатних створювати те, що ми будемо використовувати через 5 або 50 років, формує сьогодення”, - сказав Фіалковський.

Читайте також: Космічний Noosphere Space Summit вперше пройде в Україні

Окрім авіаційної складової та моделювання, в проекті увагу приділили і розвитку таких навичок, як командотворення, лідерство, розвиток комунікації. Також було проведено курс з основ журналістики. До проекту долучилися учні 9, 10 11 класів з кількох шіл Києва, а також зі Львова, Сміли та Черкас, загалом 30 осіб.

Проект працював 4 місяці на базі київської школи № 141 «ОРТ» і був повністю безкоштовним для школярів. Викладачами в проекті були фахівці конструкторського бюро «Прогрестех-Україна».

Як повідомив Кіньков, у подальшому на базі київської школи № 141 «ОРТ» планується продовження цього проекту. Нині організатори шукають нові форми та варіанти поєднання інженерної складової в проекті з іншими галузями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-