У США випробували найбільший у світі літак, призначений для запуску супутників

У США випробували найбільший у світі літак, призначений для запуску супутників

Укрінформ
Американська компанія Stratolaunch, заснована у 2011 році, в суботу провела перший випробувальний політ найбільшого у світі літака, призначеного для виведення у космос штучних супутників Землі.

Про це повідомив центральний американський телеканал CNN.

"Після довгих років розробок у пустелі на північ від Лос-Анджелеса в суботу зранку вперше злетів гігантський шестимоторний реактивний літак з розмахом крил з поле для американського футболу", - зазначає телеканал.

Літак Stratolaunch призначений для старту з повітря супутників, які потім виходитимуть на низьку орбіту Землі. Передбачається, що це буде більш економічний спосіб для запусків кораблів у космос.

Читайте також: Boeing протестував 737 MAX з оновленим програмним забезпеченням

Як уточнюється, перший політ, який тривав близько двох з половиною годин, виконував пілот-випробувач Еван Томас. "Здебільшого, літак був передбачуваний у польоті", - зазначив Томас, який до цього був військовим пілотом F-16.

Розмах крил літака Stratolaunch становить 385 футів (близько 117 метрів), що є найбільшим показником серед усіх відомих літаків у світі. Довжина авіасудна становить 238 футів (72,5 метри). Вага літака становить півмільйона фунтів – понад 226 тонн. Літак має дві кабіни, по одній у кожному фюзеляжі, однак під час польоту використовується лише одна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-