Британія зобовʼяже соцмережі ретельніше перевіряти контент

Британія зобовʼяже соцмережі ретельніше перевіряти контент

Укрінформ
Уряд Великої Британії хоче зобов'язати соціальні мережі ретельніше фільтрувати контент для британських користувачів після трансляції у Facebook смертельної атаки на мечеті у Новій Зеландії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Компанії-власники соцмереж будуть юридично зобов'язані захищати користувачів, а їхні керівники потенційно нестимуть особисту відповідальність, якщо платформи соцмереж не обмежать заборонений контент", - йдеться у повідомленні.

На думку урядовців, зараз компанії недостатньо слідкують за наявністю жорстоких зображень, відео, заохочення до самогубства, дезінформації та впливу на дітей й інші невідповідні матеріали.

Читайте також: У Новій Зеландії Facebook назвали "патологічними брехунами"

Зокрема мається на увазі нещодавній теракт у Новій Зеландії, який стрілець транслював онлайн у Facebook.

Раніше уряд Австралії прийняв відповідний закон, згідно з яким в країні штрафуватимуть технологічні компанії за відео насильницького характеру на їхніх платформах.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок нападу на дві мечеті у Новій Зеландії 15 березня загинули 50 осіб, ще 50 зазнали поранень. Нападник, 28-річний громадянин Австралії Брентон Таррант, вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-