Кіберполіція цьогоріч

Кіберполіція цьогоріч "закрила" 100 піратських онлайн-кінотеатрів

Укрінформ
Операція «Пірати» стартувала у понеділок в Україні: її основним завданням є посилення уваги до протидії злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників.

Про це розповів начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк, повідомляє прес-служба підрозділу.

«Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю, адже на перший погляд, перегляд відеострічки на піратському ресурсі не несе ніякої загрози для безпеки суспільства, але водночас, такі дії провокують зловмисників в обхід законодавства порушувати права інших громадян, чиєю власністю і являються ці стрічки. Тому культура оплати авторського відео та аудіо контенту онлайн має розвиватися в Україні», - зазначив очільник кіберполіції.

Він додав, що пірати не зацікавлені у наданні громадянам безкоштовного доступу до перегляду відеотворів. Основною їх метою є отримання грошей за розміщення рекламних оголошень на піратських ресурсах. І такий заробіток може стартувати від 500 доларів на місяць з одного сайту. При цьому, немає гарантії того, що цей ресурс не несе у собі шкідливого програмного забезпечення.

Зазначається, що вже у 2019 році кіберполіція припинила діяльність 100 піратських онлайн кінотеатрів. Адміністраторів цих ресурсів було викрито на території Львівської та Закарпатської областей, а також в м. Києві.

Читайте також: Кремль захищає свободу піратства

Крім того, для ефективної протидії піратству поліція налагоджує державно-приватне партнерство. Так, на сьогодні вже підписано ряд меморандумів про співпрацю зі лідерами медіа-індустрії та громадськістю: «Старлайт Медіа», «Медіа Групою Україна», «Телерадіокомпанією «Студія 1+1», «Discovery Networks», Асоціацією музичної індустрії України та «Українською антипіратською асоціацією», яка представляє в Україні інтереси найбільших світових медіа-корпорацій.

Кіберполіція також закликає правовласників звертатися з повідомленнями щодо порушення їх авторських прав. Для цього фізичні особи та представники юридичних осіб можуть використовувати форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-