В Австралії технологічні компанії штрафуватимуть за відео насильницького характеру

В Австралії технологічні компанії штрафуватимуть за відео насильницького характеру

Укрінформ
В Австралії штрафуватимуть технологічні компанії за відео насильницького характеру на їхніх платформах.

Відповідне законодавство прийняте з огляду на смертельні атаки на мечеті в новозеландському місті Крайстчерч, що призвели до загибелі 50 людей, повідомляє BBC.

Австралія схвалила контроверсійні закони, через які на технологічні компанії можуть накладатися штрафні санкції, включаючи позбавлення волі для керівництва, якщо на їхніх платформах будуть розміщені відео насильницького характеру”, - йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалене після того, як стало відомо, що нападник вів пряму трансляцію з мечеті.

Згідно з новим законодавством на технологічні компанії можуть бути накладені штрафні санкції, якщо вони не зможуть оперативно прибрати “матеріали насильницького характеру”, пов'язані з терористичними атаками, вбивствами, зґвалтуваннями, тортурами й викраденнями.

Штрафи можуть сягати $7,5 млн або 10% від річних прибутків компаній, а їх керівникам або “тим, хто надає послуги з розміщення відеоконтенту”, загрожує до трьох років позбавленні волі.

Вирішувати, наскільки “оперативно” були видалені відеоматеріали, буде спеціальне журі.

Читайте також: Facebook посилить контроль над відеотрансляціями після теракту в Новій Зеландії

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок нападу на дві мечеті у Новій Зеландії 15 березня загинули 50 осіб, ще 50 зазнали поранень. Нападник, 28-річний громадянин Австралії Брентон Таррант, вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-