Українські магнітометри встановлюють на багатьох супутниках і в Антарктиді — вчений

Українські магнітометри встановлюють на багатьох супутниках і в Антарктиді — вчений

Укрінформ
Майже на всіх супутниках, починаючи з кінця 70-х років минулого століття, запускалися в Радянському Союзі і в Україні, встановлені магнітометри, розроблені і вироблені у ЛЦ ІКД Національної академії наук та Державного космічного агентства України.

Про це в інтерв'ю для ZN.UA сказав Валерій Корепанов, доктор технічних наук, заступник директора ЛЦ ІКД.

За його словами, зараз у світі для проведення наукових досліджень на перший план вийшли так звані кубсати — малі супутники вагою від одного до десяти кілограмів, і потрібні якраз такі магнітометри, які робить для космосу тільки ЛЦ ІКД.

"Ми вже розробили надлегкі магнітометри для експерименту SEAM, який проводиться за підтримки Європейської програми FP-7, а зараз готуємо цей магнітометр для нового проекту ESA (Європейського космічного агентства), спрямованого до астероїда Дидимос. Тому що такий легкий і чутливий магнітометр ніхто в світі зробити не може", — заявив заступник директора Львівського центру.

Читайте також: Учасники 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренування

За словами вченого, американські магнітометри, використовувані NASA, значно поступаються за характеристиками українським. Встановлюються вони не тільки на штучних супутниках, але і на антарктичних станціях, як на станції "Академік Вернадський", так і на американських в глибині континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-