Кіберполіція викрила масштабну шахрайську схему в інтернеті

Кіберполіція викрила масштабну шахрайську схему в інтернеті

Укрінформ
Кіберполіція викрила злочинну групу, яка під виглядом надання послуг із онлайн-продажу сільськогосподарської техніки отримувала близько мільйона гривень щомісячно.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції у Facebook.

"Зловмисники для своєї злочинної діяльності створили близько десяти фіктивних фірм. Під виглядом надання послуг із онлайн-продажу сільськогосподарської техніки, вони отримували близько мільйона гривень щомісячно", - йдеться у повідомленні.

Так, до складу групи входило семеро осіб віком від 28 до 44 років. Уточнюється, що зловмисники на Інтернет-ресурсах поширювали інформацію про продаж дороговартісної сільськогосподарської техніки, ціни на яку значно занижували.

"Зазвичай їх клієнтами ставали приватні підприємці, які намагалися таким чином зекономити на купівлі техніки, натомість - втрачали свої кошти", - зазначається у повідомленні.

У кіберполіції також наголосили на необхідності дотримання правил особистої безпеки під час онлайн-шопінгу навіть тоді, якщо потрібно купити сільгосптехніку.

Читайте також: Крадіжка з платіжної картки в середньому становить 2500 гривень - НБУ

Тож, як радять у кіберполіції, потрібно:

- для здійснення дороговартісних покупок використовувати сайти офіційних представництв торгової марки;

- уважно перевіряти назву необхідного сайту (відмінність у назві може означати, що особа потрапила не на оригінальний ресурс, а на фішинговий сайт);

- перевірити невідомий номер, банківську картку чи посилання на сумнівний сайт на сайті кіберполіції у розділі «Стоп фрауд» (можливо шахраї вже є у базі кіберполіції);

- перед укладанням договору ретельно ознайомлюватися з текстом договору купівлі-продажу, а також читати на різних ресурсах відгуки та коментарі щодо обраної компанії;

- використовувати післяплату (це унеможливить шанси шахраїв заволодіти коштами особи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-