Хакери з КНДР два роки обкрадали криптовалютні біржі

Хакери з КНДР два роки обкрадали криптовалютні біржі

Укрінформ
Хакери з Північної Кореї в період з 2017 по 2018 рік в обхід санкцій здійснювали кібератаки на зарубіжні фінансові установи і криптовалютні біржі.

Про це повідомляє Nikkei з посиланням на звіт, схвалений членами Ради Безпеки ООН для публікації на наступному тижні.

«Північна Корея проводила кібератаки на зарубіжні фінансові установи з 2015 по 2018 рік», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до щорічного звіту групи експертів РБ ООН з санкцій щодо Північної Кореї, Пхеньян накопичив близько 670 мільйонів доларів в іноземній і віртуальній валюті за допомогою кібер-крадіжок. Щоб обійти режим санкцій і приховати свої сліди, північнокорейські хакери використовували технологію блокчейна.

Читайте також: Канадська компанія втратила криптовалюти клієнтів майже на $200 мільйонів

Як зазначає видання, інформацію про те, як саме Північна Корея отримує іноземну валюту за допомогою кібератак, експерти надали вперше з початку режиму санкції.

Експерти рекомендували державам-членам Альянсу «розширити свої можливості щодо сприяння активному обміну інформацією про кібератаки з боку КНДР» для виявлення і запобігання спробам Північної Кореї ухилятися від санкцій.

Санкції проти КНДР було введено (вперше - у 2006 році) низкою країн і міжнародних організацій на тлі випробувань стороною ракетно-ядерної зброї. Світова спільнота вимагає від Пхеньяна згорнути ядерну програму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-