У Харкові юні учасники ROBOfirst продемонстрували можливості технологій

У Харкові юні учасники ROBOfirst продемонстрували можливості технологій

Фото, відео
Укрінформ
Можливості нових технологій продемонстрували учасники фестивалю робототехніки "ROBOfirst - більше, ніж роботи!", що відкрився в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"Цей фестиваль, який проходить за підтримки Харківської ОДА, можна назвати оглядом досягнень фантазії, науки і сучасних технологій. Примітно, що його учасниками стали 33 команди з Харківської та сусідніх областей сходу України, що представляють понад 300 вихованців студій технічної творчості, які діють на базі вищих навчальних закладів, гімназій і шкіл, і що об'єднують авторів інноваційних ідей-стартапів у віці від 9 до 16 років", - заявив на відкритті фестивалю заступник голови ХОДА Анатолій Бабичев.

За його словами, фестиваль надав всім учасникам рівні можливості продемонструвати свої знання та вміння в області IT-технологій, конструювання та робототехніки, програмування, інженерії та архітектури.

Координатор фестивалю, доцент університету імені Кузнеця Максим Серпухов зазначив, що серед його організаторів - всеукраїнська фірма "Інноваційні освітні технології" і мережа студій технічної творчості "Винахідник".

"Це відбірковий тур фестивалю, який проводиться в рамках Концепції STEM-освіти. Його переможці отримають не тільки право участі у всеукраїнському фіналі, запланованому на весну цього року, а й гранти за програмою LEGO Education на реалізацію нових задумів", - додав Серпухов.

Тема фестивалю - освоєння космосу під девізом "Вперед - на орбіту!". Не випадково кожна з команд має не тільки особливу "космічну" символіку, а й одяг, наприклад, скафандри космонавтів. Серед роботів, а це різноманітні пристрої з власним програмним забезпеченням, є, наприклад, модулі штучної гравітації, важливі для космонавтів в умовах невагомості й створені вихованцями студії технічної творчості, яка діє на базі Харківського національного аерокосмічного університету імені Жуковського. Гуртківці загальноосвітньої школи №2 "Світанок", що в місті Дніпрорудне Запорізької області, створили капсулу психологічного розвантаження, перебуваючи в якій космонавти у хвилини відпочинку можуть не тільки побачити обличчя рідних і близьких, а й віртуально спілкуватися з ними.

Читайте також: Трамп просить Китай зняти мита на продукти із США

На фестивалі весь день працюють інтерактивні зони від Харківської технічної студії "Винахідник", майстер-класи з робототехніки і LEGO-конструювання, університетська лабораторія нових технологій FABlab. Тут можна побачити відеопрограми про космос, зняті вченими Харківського планетарію, і взяти участь в ігрових "лазерних" боях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-