Японський зонд почав спускатися до астероїда Рюгу

Японський зонд почав спускатися до астероїда Рюгу

Укрінформ
Агентство аерокосмічних досліджень Японії (JAXA) повідомляє, що його космічний зонд "Хаябуса-2" почав спускатися в напрямку астероїда Рюгу з висоти 20.000 метрів.

Про це повідомляє NHK World.

"Це маневрування почалося в четвер приблизно о 13:15 за японським часом або в 4:15 за всесвітнім. Спочатку спуск планувалося почати в 8 годин ранку за японським часом", - ідеться в повідомленні.

Цей зонд, як очікується, досягне поверхні Рюгу в п'ятницю приблизно о 8 годині ранку за японським часом і спробує взяти зразки скельного грунту.

Офіційні представники JAXA повідомляють, що запланований час посадки залишається незмінним, незважаючи на затримку. За їх словами, це буде досягнуто в результаті спуску зонда на більш високій швидкості.

Планується провести до трьох посадок до того, як цей космічний зонд покине астероїд в листопаді або грудні. Космічний зонд повинен повернутися на Землю до кінця 2020 року.

Читайте також: Японські вчені презентували нові знімки з астероїда Рюгу

Японський космічний зонд "Хаябуса-2" є наступником зонда "Хаябуса-1", який у червні 2010 року став першим космічним апаратом, який доставив на Землю зразки грунту з астероїда. "Хаябуса-2", розроблений Японським агентством аерокосмічних досліджень, був запущений в космос у грудні 2014 року. Його метою було досягти астероїда Рюгу, орбіта якого проходить між Землею і Марсом.

На цьому астероїді, як вважають, все ще можна знайти воду і органічні речовини, що відносяться до часу народження Сонячної системи 4 мільярди 600 мільйонів років тому. Астероїд можна порівняти зі скам'янілістю, яка "пам'ятає" про ті часи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-