В Японії представили

В Японії представили "меланхолійного" робота-домогосподарку

Відео
Укрінформ
В Японії презентували робота-домогосподарку UGO від стартапу Mira Robotics, який має як плюси, так і мінуси.

Про це повідомляє Naked Science.

"Темп, в якому рухається робот, комічно повільний: на відеопрезентації йому знадобилася майже ціла хвилина, щоб взяти один рушник з кошика і накинути його на сушарку, яка знаходиться на відстані витягнутої руки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дворучний робот, розроблений в лютому 2018 року, важить приблизно 72 кілограми. Його ріст регулюється і варіюється від 110 до 180 сантиметрів, що дозволяє йому виконувати більш широкий спектр завдань. Довжина його рук — 60 сантиметрів, тому сумарно його висота може досягати двох метрів.

Робот працює повільно, що можна було б пробачити, якби він дійсно умів прати. Зрештою, користувач міг би один раз налаштувати бота і забути про нього, поки той займається домашніми справами. Однак і в цьому питанні є невелика проблема: робот неавтономний - людина контролює кожен його рух.

Читайте також: Новинка від компанії Apple — iPhone XS і XS Max і чохли до них

Японський стартап планує провести закрите бета-тестування UGO у серпні, а потім запустити свій сервіс в травні 2020 року, будучи впевненими, що розробники зможуть залучити тисячі користувачів до 2021 року. Крім того, в майбутньому Mira Robotics хоче розширити функціонал UGO, навчивши його стежити і доглядати за домашніми тваринами і отримувати пошту, поки господарів немає вдома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-