Українські

Українські "зелені" технології перемогли у програмі ЄБРР

Укрінформ
Ряд українських "зелених" проектів стали переможцями програми "Інноваційні ваучери", започаткованої в рамках програми ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату».

"Українські компанії підхопили світовий тренд щодо переходу на "чисту" енергію та пропонують інновації, які зроблять життя громадян енергонезалежним і комфортним", - йдеться у повідомленні.

Ряд українських проектів стали переможцями програми "Інноваційні ваучери", започаткованої в рамках програми ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) за фінансування ЄС.

Серед цікавих проектів Держенергоефективності відзначило: пасивні будинки, що обладнано енергоефективними технологіями та сонячними панелями; станції, що генерують електроенергію та тепло з пелет для приватних домогосподарств; «сонячні» жалюзі, здатні виробляти електроенергію і передавати її в мережу; системи рекуперації повітря з ефективністю роботи понад 90% та багато інших розробок.

Читайте також: Укргазбанк та ДІФКУ розвиватимуть «зелену» енергетику в Україні

"Пишаймося українськими розробниками, які роблять свій внесок у технологічний розвиток сфери енергоефективності та «чистої» енергетики", - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Фото: saee.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-