Єврокомісія гармонізує використання радіочастот для 5G

Єврокомісія гармонізує використання радіочастот для 5G

Укрінформ
Європейська комісія оголосила про рішення гармонізувати використання радіочастот у діапазоні 3.4-3.8 ггц з метою прискорити запровадження в Європі зв’язку наступного покоління 5G.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Така гармонізація дозволить країнам-членам реорганізувати згадані частоти та використати їх для введення технології 5G до 31 грудня 2020 року, як це передбачено новими телекомунікаційними правилами ЄС. Це рішення основане на принципі «нейтральності технологій та послуг», що означає, що оператори не матимуть зобов’язання використовувати зазначені частоти виключно для 5G», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Microsoft готовий консультувати МОН щодо цифровізації шкіл в Україні

Єврокомісія зазначає, що гармонізація частот не виключає продовження пілотних проектів використання для 5G інших частот (700 мГц та 26 гГц), як і для вже гармонізованого частотного спектру нижче 6 гГц.

Як зазначає Єврокомісія, попит на використання технологій 5G у країнах ЄС для організації мобільного зв’язку та запровадження інноваційних пристроїв постійно зростає. Окрім суто споживчих послуг, нова технологія, як очікується, відіграватиме ключову роль у таких секторах як мобільність, енергетика та охорона здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-