Провайдери нагадають користувачам про правила безпеки в кіберпросторі

Провайдери нагадають користувачам про правила безпеки в кіберпросторі

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ), надала рекомендацію операторам, провайдерам телекомунікацій поширити серед користувачів інтернету в Україні нагадування про правила безпеки в кіберпросторі.

Про це повідомляється на сайті НКРЗІ.

"Рішенням НКРЗІ від 15 січня 2019 року № 22 рекомендовано операторам, провайдерам телекомунікацій серед своїх абонентів розіслати текстове повідомлення наступного змісту: «Шановний абонент! У разі потреби, або керуючись необхідністю підвищення рівня захисту персональних даних під час використання Інтернет, пропонуємо застосувати правила безпеки в кіберпросторі, з якими можна ознайомитись на офіційному веб-сайті CERT-UA (Державний центр кіберзахисту Держспецзв'язку) за посиланням https://cert.gov.ua/recommendations/21»", - зазначили в Нацкомісії.

Рішення НКРЗІ видане з метою виконання завдань, передбачених рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні», введеного в дію Указом Президента України від 26.11.2018 №390.

Читайте також: Генштаб попереджає військових про небезпеку селфі і месенджерів в ООС

Також повідомляється, що правила безпеки в кіберпросторі, які важливо знати і яких слід дотримуватися користувачу для підвищення безпеки під час користування сучасними цифровими пристроями, було розроблено Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-