У Чумацькому Шляху знайшли три нових розсіяних зоряних скупчення

У Чумацькому Шляху знайшли три нових розсіяних зоряних скупчення

Укрінформ
Використовуючи дані телескопа ESA Gaia, астрономи з Бразилії виявили три нових розсіяних зоряних скупчення у Чумацькому Шляху.

Про це повідомляє Naked Science.

"Розсіяні скупчення, утворені з однієї гігантської молекулярної хмари, являють собою групи зірок зі слабким гравітаційним зв'язком одна з одною. На даний момент більше тисячі з них були виявлені в Чумацькому Шляху", - йдеться в повідомленні.

Вчені відзначають, що більше інформації про ці скупчення допоможе краще зрозуміти механізми формування і еволюції нашої галактики.

Читайте також: Астронавт розповів, як з орбіти зателефонував у службу 911

Група астрономів на чолі з Філіпе Феррейра (Filipe Ferreira A.), співробітником Федерального університету Мінас-Жерайс в Белу-Орізонті, Бразилія, повідомила про виявлення трьох нових розсіяних скупчень в рукаві Стрільця, в області кластера NGC 5999. Аналізуючи дані Gaia (космічний телескоп Європейського космічного агентства), що стосуються області, розташованої поруч з NGC 5999, вони помітили існування інших кластерів, невідомих раніше.

Ці скупчення знаходяться на відстані близько 4900 світлових років від нашої планети і містять, щонайменше, кілька сотень зірок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-