Перше клоноване кошеня народиться на початку 2019 року

Перше клоноване кошеня народиться на початку 2019 року

Укрінформ
Перше клоноване кошеня ймовірно з'явиться на світ у березні 2019 року в Китаї.

Про це повідомляє видання Global Times.

"Чжао Цзяньпін, заступник генерального директора пекінської біотехнологічної компанії Sinogene, повідомив Global Times у вівторок, що, використовуючи ту ж технологію, що була застосована для створення клону вівці Доллі, перший китайський клон кота очікується в першому кварталі 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китайські вчені першими у світі вдало клонували мавп

Цзяньпін зазначив, що клон має низьку дослідницьку цінність, але його компанія бачить величезний потенціал ринку клонування домашніх тварин в Китаї.

Компанія також пропонує послуги з клонування домашніх тварин вартістю $55,1 тис. за екземпляр.

Представник компанії розповів, що фірма вже отримала замовлення від двох десятків клієнтів. Клонування тварини займатиме 6-10 місяців.

Як зазначається, вихованець-клон імітує зовнішній вигляд оригіналу, використовує те ж клітинне ядро, але йому не вистачає оригінальної пам’яті та емоцій.

“Попри те, що вони не зовсім такі ж, як оригінальний вихованець, клон все одно несе сильну емоційну підтримку своїм власникам”, - сказав Цзяньпін.

Читайте також: Google розробляє "кнопку" для відключення "найбільшої загрози людству"

Повідомляється, що в Китаї кількість домашніх кішок і собак перевищує 91,5 млн особин.

Водночас, видання відзначає, що клонувати собак складніше, головним чином тому, що їхня репродуктивна фізіологія відрізняється від інших ссавців - яйцеклітини більш чутливі до стимуляції зміни зовнішніх умов. Але китайські дослідники не зупиняються. Вони вже заявляють про можливість редагування генів, наприклад для усунення вроджених дефектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-