У США запускають мережу нового покоління 5G

У США запускають мережу нового покоління 5G

Укрінформ
Найбільша телекомунікаційна компанія США AT&T 21 грудня запускає в комерційну експлуатацію мережу зв'язку нового покоління 5G.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Компанія AT&T стане першою та єдиною компанією в США, яка запропонує мобільний 5G-пристрій для комерційної експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Під'єднатися до 5G можна буде через пристрій – мобільну точку доступу Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot.

На початку експлуатації послугу отримають мешкаці 12 міст - Атланта, Шарлотт, Даллас, Х'юстон, Індіанаполіс, Джейксонвілл, Луїсвілл, Оклахома-Ситі, Новий Орлеан, Ролі, Сан Антоніо та Уейко.

У першій половині 2019 р. мобільний 5G буде розгорнутий в окремих районах ще 7 міст: Лас-Вегас, Лос-Анджелес, Нешвіл, Орландо, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Сан-Хосе.

Сервіс буде безплатним упродовж 90 днів.

Після цього, точка доступу коштуватиме 500 доларів, а вартість користування інтернетом - 70 доларів на місяць за 15 гігабайтів трафіку.

Про запуск мереж нового покоління 5G у Сполучених Штатах Америки оголосили 1 жовтня 2018 року.

Читайте також: США можуть припинити авіаудари по ІДІЛ у Сирії - Reuters

1 грудня 2018 року комерційну мережу 5G було також запущено у Південній Кореї.

Очікується, що ряд держав в Європі та Азії запустять в комерційну експлуатацію зв'язок нового покоління 5G вже наступного року. Узгодження стандартів для використання мереж п'ятого покоління відбудеться під час Всесвітньої конференції радіозв'язку восени 2019 року.

Після цього процесу Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, займеться питанням запуску 5G в Україні.

Зараз зусилля НКРЗІ зосереджені на поліпшенні якості зв'язку в мережах 3G і 4G та забезпеченні всієї території України цим покриттям, особливо для потреб сільської місцевості, розвитку медицини, освіти, безпеки та громадського порядку в регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-