В Україні офіційно запустили Mobile ID

В Україні офіційно запустили Mobile ID

Укрінформ
Мобільний оператор "Київстар" запускає промислову експлуатацію Mobile ID по всій Україні.

Офіційний договір підписали гендиректор державного підприємства "Національні інформаційні системи" Станіслав Лур'є та директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар" Євген Кражан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день наша співпраця дозволила підійти до запуску саме сьогодні промислової експлуатації цього проекту. Навіщо це потрібно і настільки актуально? Mobile ID з досвіду європейських країн, міжнародного досвіду є найпопулярнішим інструментом", - зазначив Лур'є.

В свою чергу заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов зазначив, що ця послуга дозволить обмежити фізичні контакти з чиновниками різних установ.

"Вже створено інфраструктуру для всього ринку, всі охочі мобільні оператори зможуть запроваджувати ці технології. Я впевнений, що дуже швидко це стане стандартом ринку. Для споживачів це буде однією з базових послуг, які зможе надавати кожен оператор", - додав представник Мін'юсту.

Як зазначили представники компанії "Київстар", першими містами, в яких з'являється можливість підключити Mobile ID, стали Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Одеса, Харків, Херсон, Вінниця, Хмельницький, Львів, Житомир та Черкаси. Загалом у цих містах відкрито 22 точки видачі SIM-карт Mobile ID та сертифікатів від АЦСК (акредитованого центру сертифікації ключів) органів юстиції.

Читайте також: Mobile ID представили у Харкові

Сервіс Mobile ID може використовуватись для отримання електронних державних сервісів, у галузі охорони здоров'я (видача ліків, доступ до історії хвороби, моніторинг показників), галузі освіти (доступ до сайту навчального закладу та особистого кабінету, дистанційне навчання, отримання довідок), фінансового та банківського сектору, корпоративного ринку (вхід до системи, документообіг, VPN, мобільність), онлайн-купівель тощо.

У компанії зазначили, що вже зараз користувачі можуть отримувати за допомогою свого мобільного телефону доступ до "Єдиної державної системи електронної ідентифікації", "Онлайн-купівель створення та перевірки електронного цифрового підпису (ЕЦП) АЦСК органів юстиції" , а також деяких комерційних сервісів електронного документообігу.

Mobile ID - це сервіс, який дозволяє за допомогою мобільного телефону провести ідентифікацію особи для доступу до електронних послуг та використовувати електронно-цифровий підпис в системах електронного документообігу. Для роботи сервісу необхідний звичайний мобільний телефон і спеціально захищена SIM-картка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-