У Житомирі тестують електробус, який може проїхати 300 кілометрів без підзарядки

У Житомирі тестують електробус, який може проїхати 300 кілометрів без підзарядки

Фото
Укрінформ
Вулицями Житомира у тестовому режимі почав курсувати електробус «Skywell» китайського виробництва, який може проїхати на одному заряді батареї до 300 кілометрів.

Про це інформує прес-служба Житомирської міськради.

«Попри високу вартість електробуси «Skywell» є дешевшими в експлуатації та більш екологічними, на відміну від дизельних автобусів. Оскільки, місто розглядає можливість закупівлі електробусів, наразі відбувається тестування машини. Аби виміряти витрати електроенергії та заряду батареї, декілька днів він курсуватиме у режимі реального маршруту», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

У Житомирі в тестовому режимі працює електробус / Фото: zt-rada.gov.ua

Орієнтовна вартість електробусу із заправочним модулем, виготовленого в КНР, становить до 9 млн грн. Транспортний засіб мaє двоє дверей, облaдний пандусом та кондиціонером.

Максимальна швидкість розгону електробуса – 70 кілометрів за годину. При використанні фірмових станцій зарядки BIO AUTO потужністю від 30 до 75 кВт акумулятор заряджається від 1,3 до 0,6 години. Виробник надає 3-річну гарантію на транспортний засіб та 5-річну – на батареї.

Читайте також: За чотири роки у "зелену" енергетику інвестували близько €1,5 мільярда

Працівники комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», які вже встигли протестувати електробус, відзначають, що від нього немає ні шуму двигуна, ні вихлопних газів.

Китайський «Skywell» сертифіковaний в Укрaїні зa європейскими стaндaртaми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-