Дата-центри гарантують безпечне ведення бізнесу у цифрову епоху

Дата-центри гарантують безпечне ведення бізнесу у цифрову епоху

PR
Укрінформ
Дата-центри (ЦОД) сьогодні використовуються для зберігання, обробки і передачі статистичних, банківських даних, оперативних обчислень, а також підтримки інтернет-проектів, містять великі бази контенту.

Прикладом стабільного зростання і довіри в українському цифровому середовищі, є центр обробки даних DC|COSMONOVA, в Києві.

У коментарі Укрінформу технічний директор центру Тарас Козачук, спираючись на досвід роботи  DC|COSMONOVA, проаналізував роль ЦОД у безпечному веденні бізнесу.

«Користувачами ЦОД можуть стати компанії, які, незалежно від розміру інфраструктури, відчувають об'єктивну необхідність зберігання й обробки даних, використання уніфікованих сервісів: корпоративний поштовий сервер, хмарна телефонія, бекап та інше», - зазначив Козачук.

Він пояснив, що дата-центри необхідні для компаній, які не бажають зберігати стратегічні дані в межах офісу. Йдеться про бухгалтерські та складські сервіси, платформи інтернет-торгівлі, CRM, бази даних. Це, зокрема, фінансові організації, ринок медіа, аграрні, промислові підприємства, гуртова та мережева торгівля, розробники ПЗ і ціла низка різноманітних стартапів.

«Клієнтами DC|COSMONOVA також є цифрові ресурси, яким необхідний HIGHLOUD і захист від DDOS, а головне - безперебійна робота цифрових додатків», - підкреслив технічний директор.

На його думку, доцільніше використовувати послуги комерційного ЦОД, ніж діяти по-старому, з власним hardwire.

«У першу чергу, ЦОД - це безпека зберігання стратегічних даних. Гарантії від інформаційного саботажу або крадіжки. Дата-центр - об'єкт інфраструктури під захистом законодавства, несанкціонований доступ ззовні просто неможливий», - наголосив Козачук.

Він акцентував увагу на тому, що центри обробки даних - це спеціальні технічні та кліматичні умови для безперебійного функціонування серверного обладнання та його професійного обслуговування. І уточнив, що багато топ-менеджерів на практиці зіткнулися з проблемою людського фактора IT-фахівця на ставці, або фрилансера, який може без попереджень змінити замовника, заради більш вигідної пропозиції.

«ЦОД запропонує вам повноцінний SLA (Service Level Agreement) і забезпечить необхідні умови для стабільної роботи всіх цифрових сервісів. Більш того, аналізуючи сьогоднішню вартість середнього обсягу необхідних щомісячних робіт, і зарезервованих потужностей, фахівці схиляються до більш вигідних умов співпраці саме з ЦОД», -  підкреслив технічний директор.

Він нагадав, що з 2013 року українська компанія COSMONOVA|NET керує власним центром обробки даних.

«Як універсальний оператор зв'язку, ми спроектували дата-центр, зосередивши найкращі технічні рішення і світовий досвід. У 2018 році, DC|COSMONOVA - це 4 серверні зали, сотні клієнтів і заслужений авторитет у сегменті B2B», - зазначив Козачук.

Він поінформував, що 2018 року ТОВ «Космонова» запустило в роботу нову четверту  чергу дата-центру DC|COSMONOVA, значно розширивши технічні можливості для майбутніх клієнтів. Компанія отримала Атестат КСЗІ (комплексної системи захисту інформації), захищеного вузла, що дозволяє забезпечувати потреби державного сектора (атестат видається Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України).

«Ми є першим дата-центром в Україні, який  цього року розпочав надавати своїм клієнтам міжнародний досвід і опції страхування цифрових кібер-ризиків.

Набір послуг - від колокейшн, оренди телекомунікаційних шаф 46U, фізичних серверів (з опцією розгортання приватної хмари) до оренди виділеного сервера, і цілої низки готових рішень на базі хмарних платформ в Україні та Європі - доступні для довгострокового використання», - акцентував Козачук.

Він додав, що DC|COSMONOVA відповідає стандарту надійності TIER3 (рівень резервування інфраструктури, фізичної безпеки, надійності інфраструктурної частини та архітектури), підтримується службами 24/7, забезпечений стійкими інтернет-каналами, безперебійним електроживленням і багатоступеневою системою охорони периметра.

«Таким чином констатуємо факт цілковитої відкритості технічних можливостей DC|COSMONOVA для професіоналів - від оренди VPS до розміщення інфраструктури» -, підсумував Козачук.

З офіційними матеріалами ICT лідера  можна також ознайомитися за посиланнями:

cosmonova.net/facebook-newsfeed

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-