В Австралії хочуть перевірити Facebook і Google на онлайн-рекламу

В Австралії хочуть перевірити Facebook і Google на онлайн-рекламу

Укрінформ
Австралійські наглядові органи вимагають суворішого контролю над інтернет-корпораціями Facebook і Google.

Про це повідомляє DW.

“У цьому зв'язку уряд має намір створити новий регулюючий орган, який перевірив б домінуючу роль американських технологічних гігантів у питаннях онлайн-реклами та на ринку новин. Додаткова перевірка потрібна для того, щоб переконатися, що з рекламодавцями поводяться справедливо, а загальний доступ до новин можливий без ускладнень", - йдеться у заяві Австралійської комісії з захисту прав споживача (ACCC), опублікованій у понеділок.

Коментарі від Facebook і Google наразі не надійшли, однак обидві корпорації заявили, що ведуть боротьбу з фейковими новинами. Глава ACCC Рід Сімс також повідомив, що на даний час відомство проводить п'ять розслідувань. Які компанії фігурують у розслідуваннях, Сімс не уточнив, однак висловив думку, що п'ять перевірок - це справді багато".

Читайте також: Інтернетом вже користується понад половина населення Землі - ООН

Доручення ACCC випустити заяву з цього питання дав уряд Австралії. Причиною для цих дій стало зростаюче занепокоєння щодо майбутнього журналістики та якості новин на тлі скорочення робочих місць у ряді редакцій і зниження прибутковості по всій галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-