Ракету-носій з українським двигуном запустили з космодрому у Південній Америці

Ракету-носій з українським двигуном запустили з космодрому у Південній Америці

Відео
Укрінформ
У середу на космодромі Куру у Французькій Гвіані успішно запустили чотириступеневу ракету Vega із двигуном українського "Південмашу".

Про це повідомила у Фейсбуці прес-служба виробничого об'єднання.

“Сьогодні о 3:42 за київським часом з пускової майданчика Area 1 космодрому Куру стартувала ракета-носій Vega. Космодром Куру розташований на північному сході Південної Америки у Французькій Гвіані”, - йдеться у повідомленні.

На сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B, виготовлений на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space.

Це другий супутник серії – перший Mohammed VI-А) було успішно виведено минулоріч у листопаді і теж ракетою-носієм Vega.

Апарат Mohammed VI-B важить 1110 кілограмів. За його допомогою будуть проводити спостереження за змінами земної поверхні, виконувати сільськогосподарський моніторинг, прогнозувати надзвичайні ситуації та багато іншого.

Читайте також: Біля Чумацького Шляху знайшли галактику-"привид"

Ракета-носій легкого класу Vega розроблялася спільними зусиллями Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Блок маршового двигуну четвертого ступеню розроблено КБ «Південне» та виготовлено “Південмашем”. Український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом взяті.

Вперше ракету-носій Vega було запущено 13 лютого 2012 року. Загалом відбулосі 13 стартів - всі успішні.

Відео: arianespace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-