NASA запустило ракету

NASA запустило ракету "Антарес", створену за участю українських підприємств

Відео
Укрінформ
З космодрому NASA здійснено запуск ракети-носія "Антарес", створеної американською корпорацією «Орбітал АТК» за участю іноземних партнерів, зокрема й низки українських підприємств.

Про це написав сьогодні посол України у США Валерій Чалий на своїй сторінці у Facebook.

"З космодрому НАСА «Уоллопс Айленд» (штат Вірджинія, США) здійснений запуск ракети-носія «Антарес», яка є успішним прикладом взаємодії компаній космічної галузі України та Сполучених Штатів у сфері мирного дослідження космічного простору. Саме ця ракета має доставити вантажний модуль «Сігнус» до Міжнародної космічної станції", - написав Чалий.

За інформацією посла, "Антарес" створений американською корпорацією «Орбітал АТК» за участю іноземних партнерів, у т.ч. низки українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "РАПІД" та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США.

У червні 2018 року американська компанія «Орбітал АТК» – партнер України по проекту - стала підрозділом однієї з найпотужніших оборонних корпорацій США – Northrop Grumman Inc.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-