У Росії користувачів месенджерів

У Росії користувачів месенджерів "прив’яжуть" до телефонного номера

Укрінформ
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав указ, згідно з яким месенджери зобов'язані ідентифікувати користувачів за номером телефону.

Постанова опублікована на офіційному порталі правової інформації

"Затвердити Правила ідентифікації користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі "Інтернет", що додаються, організатором сервісу обміну миттєвими повідомленнями", - сказано в постанові.

Уточнюється, що постанова набуде чинності через 180 днів після публікації.

Нові правила передбачають, що месенджером зможе користуватися тільки та людина, на яку оформлений номер телефону. Щоб засвідчити особу, адміністрація месенджеров має передавати операторам інформацію про своїх клієнтів. Оператори зобов'язані відповісти співробітникам месенджеру за 20 хвилин. Якщо дані про абонента співпадуть з інформацією у базі, особа користувача вважатиметься ідентифікованою. Вона отримає унікальний код, який оператори вноситимуть у свої бази даних. Інакше юзеру заборонять використовувати месенджер.

Читайте також: Держава вам нічого не винна — російська чиновниця про фінансування дитячих проектів

Російський закон про месенджери затверджувався президентом РФ ще в липні 2017 року. З 1 січня 2018 року закон ввів у російське правове поле поняття "месенджер" і встановив обов'язки подібних сервісів. Одним з таких обов'язків є ідентифікація користувачів за абонентським номером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-