Японські мобільні оператори розробляють послуги на основі 5G

Японські мобільні оператори розробляють послуги на основі 5G

Укрінформ
Великі японські компанії-оператори мобільного зв'язку займаються розробкою послуг з використанням мереж наступного покоління 5G.

Про це повідомляє NHK World-Japan.

"Фірми NTT Docomo, KDDI і Softbank планують ввести технологію 5G в пробному порядку з наст року", - йдеться в повідомленні.

Як очікується, зв'язок з використанням технології 5G буде приблизно в десять разів швидше у порівнянні з нинішньою технологією, що дозволить більш швидку передачу даних.

Наголошується, що три компанії планують розгорнути мережі 5G на місцях проведення великих спортивних та інших заходів. Вони мають намір використовувати ці мережі для того, щоб передавати користувачам серед глядачів зображення високої чіткості, що, як вважають оператори, посилить глядацькі враження.

Читайте також: Маск анонсував відкриття швидкісного тунелю під Лос-Анджелесом

Як повідомлялося, на початку жовтня у США оголосили про запуск в експлуатацію мереж нового покоління 5G.

5G (fifth generation - англ.) - п'яте покоління мобільного зв'язку, що діє на основі стандартів телекомунікацій, наступних за існуючими стандартами 4G/IMT-Advanced. На сьогодні різні мобільні оператори зв'язку в світі випробовують окремі елементи мережі 5G, а також проводять лабораторні тести технології 5G.

Після завершення цього процесу Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, займеться питанням запуску 5G в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-