Робот Софія розповіла про свої перші спогади

Робот Софія розповіла про свої перші спогади

Укрінформ
Першими спогадами робота Софії після запуску було обличчя її розробника та зелені шафи лабораторії.

Про це вона сказала під час прес-конференції в Укрінформі, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент агентства.

«Я відкрила очі і відразу вийшла в ефір, побачила обличчя Девіда (засновника компанії Hanson Robotics Девіда Хенсона, який створив її - ред.), а також зелені шафи  лабораторії, де я знаходилася», - сказала Софія.

Як повідомляв Укрінформ, робот Софія вперше перебуває в Україні. З нею вже зустрівся Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому Софія буде членом міжнародного журі.

Софія - людиноподібний робот у вигляді жінки, розроблений гонконгською компанією Hanson Robotics. Вона була спроектована таким чином, щоб вчитися і адаптовуватися до поведінки людей, а також для співпраці з ними. Софія наслідує американську кіноакторку Одрі Хепберн.

Софія поки що запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.

Читайте також: Робот Софія: Україна - це Європа

Участь у прес-конференції разом із роботом Софією також брали директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest Девід Чен і представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх-спікер у сфері блокчейн-економіки Марк Гінзбург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-