Розробники робота Софія та Держагентство з питань е-урядування підписали меморандум

Розробники робота Софія та Держагентство з питань е-урядування підписали меморандум

Укрінформ
Державне агентство з питань електронного урядування України та компанії Hanson Robotics і AngelVest підписали меморандум про співпрацю.

Підписання документа відбулося наприкінці прес-конференції на тему «Перший візит в Україну всесвітньо відомого гіноїда на ім'я Софія», що відбулася в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

Меморандум передбачає поширення застосування технологій штучного інтелекту (ШІ) та робототехніки в усіх сферах життєдіяльності та галузях економіки України, а також створення міжнародного Центру вивчення та розвитку технології ШІ та робототехніки.

Читайте також: Гройсман хоче створити український аналог робота Софії

Як повідомлялося, участь у прес-конференції в Укрінформі брали сама гіноїд Софія, директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest Девід Чен, представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх-спікер у сфері блокчейн-економіки Марк Гінзбург, голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко та директор агентства Key Strategy Яна Кучеренко.

Hanson Robotics - гонконгська компанія, яка розробила людиноподібний робот у вигляді жінки - гіноїд Софія.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-