Україна та Японія планують відновити роботу спільної науково-технічної комісії

Україна та Японія планують відновити роботу спільної науково-технічної комісії

Фото
Укрінформ
Україна та Японія працюватимуть над відновленням роботи українсько-японської комісії з науково-технічного співробітництва.

На цьому наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з новопризначеним міністром освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії Масахіко Шибаяма, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«Є дивним те, що співпраця між країнами досі відбувається у рамках Угоди між Японією та Радянським Союзом. Це доволі некоректно, враховуючи, що ми більш як 20 років незалежна та суверенна держава. Я б хотіла порушити питання проведення нашої спільної Українсько-Японської Комісії з науково-технічного співробітництва. До 2013 року відбулося три засідання цієї Комісії, було підписано Меморандум, але ми так і не перейшли до системного втілення наших домовленостей. Ми пропонуємо відновити роботу цієї Комісії і перейти від підписання документів до створення конкретних результатів», - сказала Гриневич. 

За її словами, Україна та Японія вже мають позитивний досвід співпраці через міжнародну організацію «Український Науково-Технологічний Центр» (УНТЦ). 

«Мені було повідомлено про три проекти, які були успішно впроваджені в межах УНТЦ. Я хотіла б скористатися цією можливістю та пропоную Японії розглянути можливість приєднання до УНТЦ як члена правління», - сказала Гриневич.

Вона також додала, що на сьогодні спостерігається збільшення освітнього обміну між студентами двох країн.

«З огляду на це, пропоную вам подумати про можливість підписання Угоди про взаємне визнання дипломів між нашими країнами, що суттєво полегшить роботу і студентам, і університетам обох країн», - підкреслила Гриневич.

Читайте також: Гриневич закликала вчителів активно долучатися до змін в освіті

У свою чергу, міністр освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії зазначив, що для поглиблення співробітництва країни мають почати консультації щодо відновлення роботи двосторонньої Комісії, що розглядатиме питання співпраці.

Під час зустрічі також було вирішено, що Посольство України в Японії офіційно направить пропозиції співпраці японській стороні.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-