Honda розробила

Honda розробила "розумне перехрестя", що попереджає про пішоходів за 100 метрів

Укрінформ
Компанія Honda створила в Мерісвіллі в штаті Огайо США розумне перехрестя, яке відстежує рухи авто і пішоходів неподалік і попереджає водіїв про небезпечні ситуації.

Наприклад, він може підказати, що за рогом людина переходить дорогу або перехрестя, із порушенням правил, перетинає інший автомобіль, пише Громадське з посиланням на повідомлення компанії.

"Інженери Honda обладнали чотири світлофорних стовпи на одному з перехресть міста камерами, що розпізнають автомобілі, пішоходів і інші об’єкти на відстані до ста метрів від перехрестя", - йдеться у публікації.

До того ж, Honda обладнала автомобілі близько 200 своїх співробітників напівпрозорими проекційними екранами, встановленими перед лобовим склом в салоні автомобіля. Компанія розповіла, що проводить тестування на цьому перехресті з лютого 2018 року.

Система розпізнає об’єкти в полі зору і пересилає ці дані автомобілям. Після цього комп’ютер в автомобілі самостійно аналізує свій рух і рух об’єктів біля перехрестя, і може вивести на екран сигнал попередження. Компанія продемонструвала кілька сценаріїв роботи системи.

Читайте також: Ford представив прототип е-вантажівки

Наприклад, вона може попереджати водіїв про те, що до перехрестя на великій швидкості наближається автомобіль екстрених служб або просто водій, що не дотримується правил. Крім того, система відстежує наближення пішоходів до переходу і також попереджає водія ще до того, як він може побачити пішохода.

Інженери вважають, що V2X (Vehicle-to-everything) одна з найбільш перспективних технологій в транспорті разом з безпілотними автомобілями. Ця концепція передбачає, що автомобілі можуть обмінюватися даними між собою і з навколишньою інфраструктурою.

Фото: Honda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-