У Дніпрі запустять дві студентські ракети

У Дніпрі запустять дві студентські ракети

Укрінформ
Студенти та ментори Інжинірингової школи Noosphere (м. Дніпро) планують запустити два літальних апарати.

А саме, ракету-носій для мікросупутника з висотою польоту 2,5 км, а також ракету з експериментальним корисним навантаженням, що здатна досягнути 6-7 км, приурочивши цю подію 100-річчю Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, на базі якого вони створюються.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі Інжинірингової школи Noosphere.

«Проект «Студентська ракета» розрахований на три роки і має чіткі регламентовані етапи, включаючи розробку, створення, наземні випробування і тестові пуски виробів. Тому всі проектні рішення студенти одразу переводять в процес реалізації. Вже восени команда проекту запустить два літальних апарати: ракету-носій для мікросупутника з висотою польоту 2,5 км, а також ракету з експериментальним корисним навантаженням, що здатна досягнути 6-7 км. Захід перетинатиметься з ювілеєм Дніпровського національного університету ім. О. Гончара», - пояснили у прес-службі.

Тут додали, що 14 студентів фізико-технічного факультету ДНУ під керівництвом досвідчених менторів вже спроектували суборбітальну ракету-носій легкого класу, здатну піднятися на висоту до 4 км. Групою з проектування ракети-носія керували професор ДНУ Микола Дронь і співробітник Інжинірингової школи Вадим Солнцев.

Читайте також: У Рівному з'явиться унікальний мурал, що "літатиме"

Друга команда із 8 студентів займалася проектуванням корисного навантаження. До її складу увійшли студенти факультетів: фізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізико-технічного та прикладної математики. Керує групою Михайло Фесенко та доцент ДНУ Ігор Гомілко.

У липні учасники проекту завершили цикл випробувань на міцність перехідних адаптерів для з’єднання відсіків ракети, виконаних з діелектричного матеріалу. Такий матеріал був обраний у зв'язку з вирішенням завдання електромагнітної сумісності. В ході випробувань деталі продемонстрували подвійний запас міцності.

Учасники проекту також завершили цикл гідровипробувань корпусу двигуна СІ 5000.

Тепер команда почала роботи по створенню нового стаціонарного стенду для випробування ракетного двигуна твердого палива тягою до 300 кг і обладнання лабораторії.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні на полігоні Павлоградського механічного заводу успішно здійснили випробувальні запуски студентської ракети, що розробляється до 100-річчя Дніпровського нацуніверситету ім. О. Гончара у співпраці з ГО «Асоціація Ноосфера».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-