Аваков сказав, де в Україні створять перший центр обслуговування Airbus Helicopters

Аваков сказав, де в Україні створять перший центр обслуговування Airbus Helicopters

Укрінформ
Контракт на поставку до України вертольотів кампанії Airbus Helicopters передбачає створення в Україні власного технічного Центру для ремонту і обслуговування цієї сучасної техніки.

Про це у четвер, 4 жовтня, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков за підсумками першого дня робочого візиту до Франції, в ході якого він відвідав виробничі потужності заводу Airbus Helicopters в місті Маріньян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Контракт передбачає, що на початку у нас технічне обслуговування проходитиме за участю французьких фахівців, потім це будуть робити наші фахівці, яких ми попередньо навчимо тут, у Маріньяні. Ми відкриємо в Україні щось подібне - технічний центр з обслуговування вертольотів Airbus, чого ніколи ще не було. Це означатиме - більше робочих місць, велику компетентність», - сказав Аваков, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Міністр підкреслив, що ремонтом і обслуговуванням сучасних вертольотів французького виробництва займатимуться українські підрозділи, в тому числі і ті, які вже займаються ремонтом вертольотів, вони поступово переходитимуть з однієї виробничої бази на іншу. Він повідомив, що одне з перших таких підприємств - новий ангар і нова технічна база, які отримають подальший розвиток, будуть створені в Ніжині.

Читайте також: Українські пілоти проходять навчання у французькому центрі Airbus

Відповідаючи на уточнююче запитання Укрінформу про те, чи передбачає договір з Airbus Helicopters надання українським фахівцям регламентної документації на обслуговування вертольотів, Аваков відповів:

«Без сумніву. У нас дуже товстий контракт, дуже складний технічно. Ще більш складний щодо фінансування. Водночас ми домоглися дуже ексклюзивних умов. Ті кредитні ресурси, які ми використовуємо при фінансуванні цієї угоди, вони дешевші, ніж Україна позичає, наприклад євробонди, і дешевше ніж кредити, які нам надає Міжнародний валютний фонд. Тобто, це досить вигідна угода».

Міністр підтвердив, що цього року Україна отримає чотири вертольоти від Airbus Helicopters. Три машини Н-225 «Суперпума» будуть спрямовані в підрозділи ДСНС, ще одна - для потреб Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-