Apple і Amazon спростували інформацію про китайські шпигунські чіпи в їх системах

Apple і Amazon спростували інформацію про китайські шпигунські чіпи в їх системах

Укрінформ
Американські компанії світового масштабу Apple Inc. та Amazon.com Inc категорично заперечили інформацію, оприлюднену американським агентством Bloomberg, що Китай поставив їм материнські плати із вбудованим шпигунським чіпом.

Про це повідомило в четвер видання USA Today.

"Обидві компанії – Apple і Amazon категорично заперечили твердження, що їхні сервери були вразливими для китайських шпигунів після вибухового звіту видання Bloomberg", - зазначається в публікації. 

Американське агентство Bloomberg у четвер оприлюднило інформацію про те, що китайські спецслужби проникли в деякі з найбільш технологічно розвинутих компаній США. При цьому видання стверджувало, що китайцям вдалося вставити мікрочіпи розміром з рисове зернятко в сервери, що постачалися для компанії Apple і Amazon з КНР. За даними Bloomberg, це відбувалося на етапі збирання материнських плат китайськими фірмами-підрядниками. 

Читайте також: Власники нових iPhone масово скаржаться на неанонсовану функцію

Зі свого боку, в американських компаніях одразу заявили, що реальна ситуація не відповідає дійсності. У Apple назвали публікацію Bloomberg "неточною", а в Amazon заявили, що ніколи не мали справи з проникненням у сервери на апаратному рівні. При цьому, заперечення компаній були насичені технічною деталізацією, зауважує видання – що трапляється рідко на практиці. 

Водночас, Bloomberg повідомило, що чіпи були виявлені ще в 2015 року, на етапі перевірки апаратної частини, поставленої з Китаю. Агентство також зауважило, що американські правоохоронці відкрили в цьому зв'язку розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-