Акції Tesla злетіли після угоди Маска та влади США

Акції Tesla злетіли після угоди Маска та влади США

Укрінформ
У понеділок, 1 жовтня, акції Tesla різко подорожчали на 16%. Це сталося після того, як засновник компанії Ілон Маск погодився на угоду з Комісією США з цінних паперів і бірж (SEC).

Про це повідомляє Reuters.

"Ми розглядаємо угоду між Маском та Tesla з SEC як позитивну зміну, оскільки вона дозволить покращити корпоративне управління компанією і дозволить інвесторам зосередити увагу на біржових операціях", — зазначив аналітик біржової компанії Canaccord Genuity Джед Доршемір.

Нагадаємо, на минулому тижні Комісія США з цінних паперів і бірж заявила, що засновник Tesla Ілон Маск намагався ввести акціонерів в оману. Це обвалило акції компанії.

Напередодні Маск погодився піти з посади голови ради директорів компанії Tesla через судовий позов, який подала проти нього SEC. Крім того, Маск сплатить штраф у розмірі $20 млн для врегулювання позову.

Відповідно до угоди, яка вимагає схвалення судом, Маску буде дозволено залишитися на посаді виконавчого директора Tesla.

Читайте також: Ілон Маск погодився піти з посади голови правління Tesla

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Ілон Маск написав у своєму твітері, що готовий викупити компанію Tesla за ціною $420 за акцію, заявивши при цьому, що це призведе до підйому її ціни. Згодом він відмовився від цієї ідеї.

Комісія з цінних паперів та фондового ринку в цьому зв'язку заявила, що Маск не забезпечив фінансування, звинуватила його в шахрайстві та звернулась до окружного суду Манхетена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-