Українці створили додаток, який допомагає сортувати сміття

Українці створили додаток, який допомагає сортувати сміття

Укрінформ
Співробітники української компанії MacPaw створили безкоштовний додаток "Сортуй", яке покликане полегшити процес сортування сміття.

У ньому зібрані рекомендації щодо утилізації відходів, а також адреси доступних станцій прийому вторсировини, пише AIN.ua.

За даними Держслужби статистики України, у 2017 році в Україні було вироблено 366 400 000 тонн відходів – на 24% більше, ніж роком раніше. При цьому динаміка утилізації відходів опустилася нижче за позначку в 25%. З допомогою "Сортуй" ентузіасти сподіваються поліпшити ці показники.

Додаток полегшить життя як еко-початківцям, так і досвідченим послідовникам "zero-waste" ("нуль відходів") – підкаже, як і де дати друге життя контейнерові з фольги, електроприладам, коробкам з-під піци, старому одягу.

Читайте також: У Данії посвідчення водія замінять мобільним додатком

"Це формує правильні, здорові звички. У свій час було здивуванням дізнатися, що серветки не можна викидати в контейнер з папером на переробку, а нібито паперова одноразовий посуд зовсім не паперова", – зазначила PR-фахівець MacPaw Юлія Петрик.

Основні функції "Сортуй":

  • в три кліки визначить тип сировини;
  • розповість про особливості й умови сортування окремих видів сміття;
  • покаже найближчу станцію сортування й побудує до неї маршрут;
  • запропонує на вибір універсальні правила сортування або адаптовані до вимог станцій "Київвторресурси" і "Україна без сміття";
  • повідомить про зміни правил сортування.

В офісі MacPaw сміття сортують вже півтора року, пише видання. Щоб привчити до цього співробітників, компанії читали лекції, писали статті з правилами сортування, завішували простір біля баків плакатами й гаслами.

Спочатку створили додаток для iPad для корпоративного використання. "Побачивши, наскільки покращився процес сортування сміття в офісі, хлопці вирішили написати додаток, якими міг би користуватися кожний українець. Так і з'явилося "Сортуй", – розповіли AIN.UA у MacPaw.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-