Президент розповів, чим ІТ-технології важливі у держсекторі

Президент розповів, чим ІТ-технології важливі у держсекторі

Укрінформ
Розвиток ІТ-індустрії буде мати пріоритетний характер, в Україні створюються привабливі умови для ІТ-бізнесу.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час відвідин разом з дружиною Мариною Порошенко HUB «Місто змістів» у Вінниці, де вони спілкувалися з талановитою молоддю - переможцями міжнародних конкурсів з комп'ютерної графіки та веб-дизайну, студентами Вінницького національного технічного університету, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, молодь цікавилася які професії, на думку Президента, будуть затребувані роботодавцями через 5-10 років. «Впевнений в тому, що розвиток ІТ-індустрії буде мати пріоритетний характер не лише тому, що це глобальний тренд в світі, а й тому, що ми об’єднаємось для того, щоб створити абсолютно привабливі умови підтримки функціонування ІТ-бізнесу», - відповів глава держави.

За словами Порошенка, не можна втратити напрацювання української технічної школи, в тому числі Вінницького університету. «Попит, ринок на ІТ-послуги зростає кожного року, зростає на 30%-50%», - зауважив Президент.

Також Президент відзначив важливість високих технологій в державному секторі. «Електронне урядування – це боротьба з корупцією. Електронне урядування – це прискорення ефективності державної машини», - наголосив він, нагадавши про запуск електронних декларацій, системи державних закупівель ProZorro тощо.

«Сфера IT не має кордонів. І ви можете працювати в будь-якій компанії світу. І ми лише маємо створити умови, щоб ці можливості глобалізації IT-сектору були конкурентноздатні», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Порошенко розповів про безліч IT-стартапів, які чекають світлих голів в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у суботу на зустрічі зі студентами Вінницького національного університету Президент Петро Порошенко обговорив проблеми та перспективи розвитку IT-сфери в Україні. Він, зокрема, наголосив, що українська розвідка, в тому числі завдяки ІТ-технологіям, пройшла за останні 4 роки великий шлях, і це збільшує ефективність наших військ та рятує життя наших воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-