До 2030 року відновлювана енергія стане безкоштовною - аналітики

До 2030 року відновлювана енергія стане безкоштовною - аналітики

Укрінформ
Експерти швейцарського інвестиційного банку UBS розраховують, що до 2030 року домашні господарства майже не викидатимуть в атмосферу діоксид вуглецю. На їхню думку, вартість відновлюваної енергії стане настільки низькою, що вважатиметься безплатною.

Про це повідомляє techtoday.

"Сьогодні в Європі вже працює більше десятка постачальників ресурсів, які змінюють свою бізнес-модель, котра раніше спиралася на вугілля та природний газ. Нині вони переходять на відновлювані джерела енергії, і, на думку аналітиків, ця тенденція буде лише збільшуватися зі зниженням цін та зростанням попиту", - зазначається у повідомленні.

Аналітики вважають, що якщо у 2010 році сонячна енергія для кип’ятіння чайника обійшлася у 3 пенні,то до 2020 року ця ціна впаде до половини пенні. Ще через 10 років вона стане майже безкоштовною.

Читайте також: Volvo представила концепт-кар без керма і педалей

У США також спостерігається зниження цін на сонячні панелі, особливо в таких сонячних регіонах, як Каліфорнія та Флорида. У деяких областях споживачі вже отримують "залізо" та установку безплатно. Вигода в тому, що надлишок енергії забирають продавці "заліза", які продають цю надлишкову електрику в загальну мережу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-