Планер від Airbus втретє за тиждень побив власний рекорд висоти

Планер від Airbus втретє за тиждень побив власний рекорд висоти

Укрінформ
Експериментальний стратосферний планер Perlan 2 від компанії Airbus втретє побив власний рекорд висоти для безмоторних літальних апаратів, піднявшись на 23,2 км.

Про це повідомляється на сайті Aurbus.

"Вже втретє за тиждень Airbus Perlan Mission II встановив новий світовий рекорд висоти для планера, цього разу збільшивши висоту Perlan 2 до 76,124 футів (23 202 метри - ред.), в процесі збирання життєво важливих даних про польоти, погоду та атмосферу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, політ пілотів Джима Пейна і Тіма Гарднера на дану висоту перевершує навіть максимальну зареєстровану висоту польоту знаменитого розвідувального літака ВПС США - U-2 під управлінням пілота Джеррі Хойта 17 квітня 1989 роки піднявся на 22,5 тисячі метрів над земною поверхнею.

На відміну від U-2, Perlan II безмоторний і важить всього 1500 фунтів (816 кілограмів). Він підіймається на рекордну висоту завдяки гірським стратосферним повітряним течіям.

Читайте також: Планер від Airbus встановив світовий рекорд висоти польоту

Зазначається, що Airbus Perlan Mission II продовжить літальний сезон 2018 року до середини вересня.

У майбутньому компанія планує за допомогою Perlan 2 вивчати феномен полярного вихору та інших атмосферних явищ. На відміну від апаратів з двигунами, Perlan 2 не впливає на температуру або склад навколишнього повітря, тому є ідеальною дослідницькою платформою.

Фото: airbus.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-