Австралія вважає 5G від компаній Huawei і ZTE загрозою для нацбезпеки

Австралія вважає 5G від компаній Huawei і ZTE загрозою для нацбезпеки

Укрінформ
Австралія стала ще однією державою після США та Великої Британії, яка заборонила китайським компаніям Huawei і ZTE постачати 5G-обладнання в країну.

Про це повідомляє видання The Sydney Morning Herald.

«Реформування у сфері телекомунікаційного сектору, яке розпочнеться 18 вересня, зобов'язує телекомунікаційні компанії захищати австралійські мережі від несанкціонованого втручання або доступу, що може зашкодити національній безпеці», - йдеться в урядовому роз'ясненні до інструкцій з нагляду за безпекою для постачальників телекомунікацій, які будують мобільну інфраструктуру наступного покоління.

У повідомленні відзначається, що участь у процесі деяких компаній з постачання телекомунікаційного обладнання, «з великою вірогідністю може мати приховані завдання від іноземного уряду, що суперечать австралійському законодавству».

І хоча конкретних назв компаній урядова заява не містить, компанія Huawei, яка є найбільшим у світі виробником телекомунікаційного мережевого обладнання та надає обладнання для нинішніх австралійських мереж 4G, заявила, що уряд Австралії повідомив її та іншу китайську компанію ZTE про заборону постачати 5G-обладнання в країну.

Huawei Technologies спростувала австралійські підозри, пославшись на юридичні норми, які не зобов'язують її надавати інформацію уряду в Пекіні, і звинуватила Канберру у розпалюванні міждержавної напруги.

Минулого року австралійський уряд представив програму «Реформи безпеки телекомунікаційного сектору», яка набере чинності вже наступного місяця. Реформи зобов'язують телекомунікаційні компанії та постачальників послуг «захищати свої мережі та об'єкти від загроз національній безпеці».

Читайте також: Huawei хоче "переплюнути" Samsung у продажах

Виключення з тендерної пропозиції китайських телекомунікаційних гігантів відкриває додаткові можливості для фінських та шведських транснаціональних корпорацій Nokia та Ericsson.

Головною перешкодою для виходу на австралійський ринок цих потужних розробників 5G-технологій є занадто висока вартість їхніх послуг.

Думки австралійських компаній, які мають намір запустити послуги з надання фіксованого бездротового 5G широкосмугового доступу в австралійських штатах уже в січні 2019 р., розділилися від підтримки урядової ініціативи до звинувачень у штучному обмеженні конкурентних пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-