“Дочка” Samsung розробила перший блокчейн-сервіс для банків

“Дочка” Samsung розробила перший блокчейн-сервіс для банків

Укрінформ
Дочірнє підприємство корейського технологічного гіганта - Samsung SDS розробило блокчейн-сервіс спеціально для банків. Це перше застосування технології блокчейн в секторі банківських послуг.

Про це повідомляє найбільше інформаційне агентство Республіки Корея Yonhap.

"Платформа BankSign - це перше застосування технології блокчейн у секторі банківських послуг. Компанія продовжить розвивати свої зусилля щодо переходу на цифрові технології, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності банків та фінансових інститутів", - йдеться в заяві представників Samsung SDS.

Платформа забезпечуватиме безпеку систем і даних банків через підключення до єдиної мережі обміну даними. Користувачі системи зможуть виконувати транзакції в різних мобільних додатках, але верифікація буде потрібна лише в одному з них. Ідентифікація користувачів відбуватиметься за допомогою пароля, відбитку пальців або графічного ключа.

Платформа BankSign була створена в співпраці з Корейською Федерацією банків.

Читайте також: Австралійський банк випустить перші в світі блокчейн-облігації

Як повідомлялось, у Національному банку України розглядають можливість запровадження е-гривні (електронної національної валюти), в основу якої буде покладено технологію блокчейн.

Україна входить до рейтингу світових блокчейн лідерів. Зокрема, у січня 2018 року під час економічного форуму в Давосі (Швейцарія) було представлено світову блокчейн карту з чотирнадцятьма країнами - лідерами з впровадження технології, в який увійшла й Україна.

Блокчейн (англ. Blockchain, Block chain, - ред.) - розподілена база даних, яка підтримує перелік записів (ланцюжок блоків транзакцій). База захищена від підробки та перероблення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-