Вчені розробили GPS для людського організму

Вчені розробили GPS для людського організму

Відео
Укрінформ
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили технологію для відстеження рухомих імплантів всередині людського організму.

Про це повідомляє MIT News.

Рухливі імпланти використовуються для безболісної діагностики.  Наприклад, коли замість шлункового зонда пацієнту потрібно проковтнути крихітний датчик.

Для таких імплантів вчені з MIT і розробили свою систему ReMix, яка визначає місце розташування імпланту по відбитому радіосигналу. Сам імплант не повинен бути обладнаний антеною, батареєю або будь-яким джерелом живлення: він просто відображає сигнал, який передається зовнішнім радіопристроєм. У тестах на тварин команда продемонструвала, що такий "GPS для організму" дає змогу відстежити імпланти з точністю до одного сантиметра.

Однією з потенційних областей застосування ReMix є протонна терапія - тип лікування раку, при якому пухлину "бомбардують" протонами, розігнаними в прискорювачі часток.  Цей метод терапії вважається досить ефективним, однак він вимагає високої точності визначення місця розташування пухлини, щоб не наражати на опромінення здорові тканини.  За словами вчених, з системою ReMix розташування пухлини можна буде відстежувати в режимі реального часу.

Читайте також: 3D-друк лікуватиме переломи. Ідеї одеського стартапу зацікавили Tesla і NASA

Також дослідники вже працюють над створенням імплантів, які можуть запускатися прямо в кровоносну систему пацієнта, щоб доставляти медикаменти до певного органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-