Кіберполіція викрила хакера, який спустошував криптобіржі

Кіберполіція викрила хакера, який спустошував криптобіржі

Укрінформ
Кіберполіція викрила хакера, який створював програми для викрадення коштів учасників криптовалютних бірж.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"Ця програма поширювалася зловмисником у мережі Інтернет на закритих хакерських форумах. За допомогою цього шкідливого програмного забезпечення зловмисник отримував доступ до криптобіржових акаунтів, після чого спустошував їх рахунки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кіберполіція задокументувала протиправну діяльність 23-річного чоловіка, який розробив та поширював шкідливе програмне забезпечення.

Розроблена ним програма дозволяла її власнику отримувати несанкціонований доступ до захищених системами логічного захисту Інтернет-ресурсів. Відтак, її власник отримував доступи до ігрових та криптобіржових акаунтів, після чого спустошував рахунки учасників криптовалютних бірж.

У місті Кропивницький, за місцем проживання хакера, поліцейські провели санкціонований обшук. У ході обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та флеш-накопичувачі. Усю техніку направлено на експертизу.

Читайте також: Кіберполіція оголосила підозру адміну піратського сайту за трансляцію "Кіборгів"

За даним фактом триває досудове розслідування за ч.2 ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України. Після отримання результатів експертиз буде встановлено кількість потерпілих від дій зловмисника, а також буде вирішено питання щодо оголошення правопорушнику підозри. Йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-