У Франції побудують тестовий майданчик Hyperloop

У Франції побудують тестовий майданчик Hyperloop

Укрінформ
У Франції тестовий майданчик швидкісного потяга Hyperloop, який здатен розвивати швидкість до 1000 км/год, побудують біля села Лімузен (комуна Дру), що на південному заході країни.

Про це повідомляє franceinfo.

«400 жителів комуни Дру (департамент Верхня В'єнна — ред.) готуються до розміщення найдовшого тестового трека для швидкісного потяга проекту Hyperloop, розробленого канадським стартапом Transpod», - повідомив телеканал з посиланням на місцеву владу.

Перемовини щодо зведення тестового майданчика велися з минулого року, підприємці та місцеві чиновники висловлювали спільну зацікавленість у реалізації проекту. Зокрема домовлено, що 10 серпня буде подано запит на дозвільні документи до префектури департаменту Верхня В’єнна.

Трек для випробувань складається з трубчастих опор, які утворюють конструкцію завдовжки три кілометри. Його планується звести вздовж колишньої залізничної лінії, яка нині не використовується.

Читайте також: Омелян розповів, коли запустять Hyperloop в Україні

Hyperloop складається з аеродинамічної труби і капсули, яка здатна рухатись без повітряного спротиву і розганятися до рекордних швидкостей. Наразі існує кілька тестових треків, найбільшу швидкість, якої вдалося досягти під час дослідів – до 500 км/год.

Аналогічні проекти реалізуються у Сполучених Штатах, Індії, Саудівській Аравії та інших країнах. У глобальній гонці за реалізацію першого масового Hyperloop, змагаються кілька відомих у світі новаторів, зокрема Елон Маск і Річард Бренсон.

Робота в комуні Дру розпочнеться цього року. Проект вартістю 21 мільйон євро на 100% фінансується приватними інвесторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-