30 модернізованих літаків поповнять парк Повітряних сил

30 модернізованих літаків поповнять парк Повітряних сил

Укрінформ
Парк Повітряних сил Збройних сил України у 2018 році поповнять майже 30 відремонтованих і модернізованих літаків.

Про це в інтерв'ю газеті «Народна армія» розповів командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов, повідомляє прес-служба МОУ.

«Цього року з підприємств концерну «Укроборонпром» після ремонту і модернізації ми плануємо отримати до 30 літаків - винищувачі МіГ-29 та Су-27, штурмовики Су-25. До речі, Одеський завод у співпраці з іншими підприємствами ОПК працює зараз над модернізацією літака Су-24МР. Ми розуміємо, що техніка в нас не нова, але впевнений, що завдяки модернізації ми можемо ефективно її використовувати ще протягом тривалого часу», - сказав Дроздов.

Він зазначив, що основні типи літаків, які сьогодні надходять до авіаційних бригад з підприємств концерну «Укроборонпром», зазнають змін у технічному стані, впровадження новітніх технологій. Відремонтована та частково модернізована техніка надходить і до частин зенітних ракетних військ.

Читайте також: Повітряні сили України отримали модернізовані МіГи

«Завдяки проведеній роботі на підприємствах ОПК уже найближчим часом ми отримаємо озброєння, здатне ефективно протистояти засобам повітряного нападу в усьому діапазоні висот і швидкостей в умовах інтенсивного радіоелектронного та вогневого впливу противника. Нову та модернізовану техніку отримують і підрозділи радіотехнічних військ, зокрема РЛС П-18 різних модифікацій, цифрові РЛС «Пелікан». Ми планово продовжуємо процес модернізації всієї лінійки техніки, яка стоїть на озброєнні частин Повітряних сил. Важливим у цьому контексті стало заміщення запчастин російського виробництва аналогічними вітчизняними або західними. Нам є чим боронити свою державу», - наголосив Дроздов.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-